Seizoen tot nu toe

Geplaatst op

Het seizoen loopt tot zijn einde en het is tijd voor een update! De afgelopen maanden ben ik druk geweest met trainen en wedstrijden, maar daarnaast loop ik ook nog eens stage. Dat is de rede dat de updates even op zich hebben laten wachten!

Holland Cups

Dit seizoen was mijn eerste seizoen als NEO-Senior en moest ik het steeds vaker opnemen tegen grote namen. Het begin van het seizoen verliep niet helemaal als gehoopt, ik plaatste mij namelijk niet voor de eerste Holland Cup en dit betekende ook meteen geen plaatsing voor het NK afstanden. Dit zorgde er echter wel voor dat ik al mijn focus op het verbeteren van mijn techniek kon leggen en ik kon ervoor zorgen dat ik zo fit mogelijk aan de start van de volgende wedstrijden kon verschijnen. Dankzij een goed trainingskamp in Inzell lukte dit en plaatste ik mij voor Holland cup 2!

Deze Holland cup verliep erg goed en ik werd 15e op de 500 meter. Voordat ik aan deze wedstrijd begon, had ik helaas al last van mijn lies. Dit zorgde er voor dat ik tijdens mijn eerste passen van de 1000 meter te veel last had en moest uitstappen. Erg jammer natuurlijk, maar na mijn goede optreden op de 500 meter, was ik zo goed als zeker van plaatsing voor Holland Cup 3!

Andere wedstrijden en NK Pure Sprint

Tussen de Holland Cups door, reed ik nog wat wedstrijden in Heerenveen. Tijdens deze wedstrijden wist ik mijn PR op de 1000 meter aan te scherpen naar 1.22.44. Verder heb ik op de Kees Jongert Bokaal in Haarlem de 500 en de 1500 gewonnen en de 500 zelfs in een Toernooirecord! Tijdens deze wedstrijden heb ik mij weten te plaatsen voor het NK Pure Sprint (100-300-500) in Groningen. Deze vond 24 februari plaats en helaas was ik niet helemaal fit. Toch heb ik 3 goede ritten neer kunnen zetten en ben ik uiteindelijk 12e geworden!

De komende tijd heb ik nog een tweetal aan wedstrijden op het programma staan, waaronder het NK Neo’s op 3 en 4 maart. Hier rij ik de 1000 meter en ik hoop mij van m’n beste kant te kunnen laten zien! De laatste wedstrijd van dit seizoen zal de sprintvierkamp in Heerenveen worden. Hier rij ik 2 keer een 500 en een 1000 en hoop ik mijn tijden nog aan te kunnen scherpen.

Op dit moment ben ik al erg tevreden over dit seizoen, maar ik hoop hem ook nog mooi af te kunnen sluiten! Hieronder staat een filmpje van mijn 500 meter tijdens Holland Cup 2 in Alkmaar waar mijn tijd 41.77 was. (ik start in de buitenbaan).