Het zomerseizoen tot nu toe

Geplaatst op

Het is alweer augustus! Eind september begint het nieuwe winterseizoen alweer en het is dus tijd voor een update over het zomerseizoen tot nu toe!

Hoe begon het?

Mijn zomerseizoen begon ik in een geheel nieuw team, op een nieuwe locatie. In plaats van alle trainingen in Haarlem en omgeving volgen, moest ik nu richting Alkmaar. Een nieuwe omgeving en een nieuw team was best wel even wennen, maar ik heb het ontzettend naar mijn zin!

Helaas was ik het winterseizoen uitgekomen met een blessure en deze blessure zat me in het begin van de zomer flink in de weg. Na veel onderzoeken en fysio bezoekjes, was het nog niet duidelijk wat het probleem was. Uiteindelijk hebben we een tijdelijke oplossing kunnen vinden, waardoor ik pijnvrij alle trainingen kon volgen. In het begin van de zomer staan alle trainingen in het teken van conditie en kracht opbouwen. We hebben dus veel kilometers gemaakt op de fiets en veel zware skeeler- en sprongtrainingen gehad.

Het vervolg

Eind juni ging Thialf open voor een aantal weken. In deze weken heb ik samen met een paar teamgenoten veel ijsuren gemaakt en genoten van het zomerijs! Toen de periode van het zomerijs van Thialf bijna afgelopen was, heb ik samen met twee andere teamgenoten besloten om naar Inzell te gaan. Een week later zaten wij met zijn drieën inclusief een trainer voor een week in Inzell! Tijdens die week hebben we vooral zwaar getraind en veel gelachen. Samen met mooi weer en goede resultaten tijdens trainingen, zorgde dit voor een top week in het zuid Duitse Inzell.

Op dit moment is de ijsbaan in Leeuwarden voor een weekje geopend voor zomerijs. Hier zal ik de komende dagen ook veel te vinden zijn om zoveel mogelijk ijsuren te maken voor het komende winterseizoen!

De winter

Ookal is het nu prachtig weer, voor mij staat alles alweer in het teken voor de komende winter. Op dit moment ben ik alweer bezig met doelen stellen voor dit seizoen. Deze doelen staan niet alleen in het teken van prestaties, maar ook technische en mentale doelen. Al deze doelen staan in het teken van zo hard mogelijk gaan schaatsen, niet alleen tijdens dit seizoen, maar ook in de toekomst.

Begin oktober moet ik al mijn tijden hebben gereden, wil ik mij plaatsen voor de Holland Cup cyclus. Via deze Holland Cups kan ik mij weer plaatsen voor de NK’s. De komende periode zal dus in het teken staan van snelheid kweken en klaarstomen voor het komende seizoen! Klik hier om een aantal nieuwe foto’s te zien!