Seizoens update

Geplaatst op

Tijd voor een update! Het seizoen is in volle gang en er zijn veel ontwikkelingen geweest de laatste tijd. Vandaar even een update!

De trainingen

In de winter trainen wij 4 keer per week op de ijsbaan in Alkmaar. Daarnaast doe ik 1 keer per week aan krachttraining en fiets ik ongeveer 2 keer per week. Het weekend staat voor mij voornamelijk in het teken van wedstrijden. Dit jaar zit ik in een vrij jong team en dit houdt in dat ik de enige van mijn categorie ben. Tijdens trainingen is dit soms wel lastig, omdat ik een ander schema draai. Des al niettemin ben ik erg tevreden over de trainingen tot nu toe en heb ik het erg naar mijn zin in het team!

De wedstrijden

In december ben ik op eigen houtje op een trainingskamp naar Inzell geweest. Daar heb ik ook wedstrijden gereden en reed ik mijn eerste pr’s van dit seizoen! Op de 500 meter scherpte ik mijn tijd aan naar 40.80 (was 41.09) en op de 1000 meter ging er een flinke hap vanaf naar 1.20.67 (was 1.22.30). Dit was voor mij een bevestiging dat ik goed bezig was en dit gaf mij nog meer motivatie!

Toen ik in een gekke bui was in oktober, heb ik een 3km gereden. Dit was voor mij 4 jaar geleden en het was ook wel eens tijd voor een pr! Ik reed 12 seconden van mijn pr af en zette een tijd van 4.41.97 neer. Omdat ik nu bijna al de afstanden had gereden, besloot ik in januari om ook een 1500 te rijden. Een 1500 meter is een lastige afstand. Je kan namelijk niet vollebak starten en moet de race dus indelen. Zelf heb ik altijd moeite gehad met de 1500 meter en ben er zelfs een hele tijd bang voor geweest. Vorig jaar had ik 1 1500 meter gereden, maar mijn pr stond nog uit 2014. De race verliep precies zoals ik wilde en ik reed een pr van 6 seconden! De tijd die ik reed was 2.05.22. Zelf had ik nooit verwacht dat ik dit zou kunnen rijden en ben onwijs blij met de progressie die ik dit seizoen laat zien!

De komende periode

Over ongeveer een week start de 3e wedstrijd van de Holland Cup cyclus. Deze keer sta ik aan de start in Tilburg! Het is nog niet bekend op welke afstanden ik mag starten, maar dat hoor ik deze week. Verder zal ik nog een aantal wedstrijden in Thialf rijden om mijn tijden nog verder aan te scherpen. De laatste wedstrijd van dit seizoen zal de Holland cup finale/NK NEO’s zijn. Deze vindt plaats op 3 maart in Groningen.

Ik ben klaar voor het laatste gedeelte van dit seizoen! Voor mij kan dit seizoen nu al niet meer stuk!

 

Hieronder een filmpje van mijn 1000 meter op Holland cup 2 in Alkmaar: