Trainingskamp en eerste wedstrijd

Geplaatst op

Afgelopen week ben ik weer op trainingskamp geweest in Leeuwarden. Het is een pittig trainingskamp geweest en ik heb hard kunnen werken aan zowel technische als mentale punten.

Op maandag zijn we met het team vertrokken naar een boerderij in Leeuwarden. Eenmaal aangekomen zijn we meteen vertrokken naar de ijsbaan om de eerste ijstraining af te werken. Dit was wel weer even wennen maar het voelde al snel erg lekker. Dinsdag was mijn verjaardag en dat was mijn team niet vergeten! Taart met kaarsjes en een cadeautje was het gevolg. Die dag moest er natuurlijk ook nog getraind worden en dus zaten we al snel op de fiets en in de middag werd er een ijstraining gedaan. Woensdag en donderdag waren allebei erg zware trainingsdagen. Na donderdag was iedereen, inclusief ik zelf, dan ook redelijk opgebrand.

Zaterdag was het dan zover, voor vele hun eerste wedstrijd. Voor mij niet, aangezien ik de week daarvoor al een test wedstrijdje had gereden. Deze wilde ik rijden om mezelf even mentaal voor te bereiden op wedstrijden rijden. Deze tijden waren dan ook niet heel goed. De hele zaterdag gierde dan ook de leeuwarden-1000mzenuwen door mijn lijf: De winter gaat weer beginnen! Eenmaal bij de wedstrijd aangekomen was ik dan ook al best wel moe van alle spanningen van die dag. Maar dat hield me niet tegen om te genieten van deze wedstrijd en alles eruit te halen!

De 500 meter ging verrassend goed en met een opening van 11.58 en een grote misslag op de kruising, kwam ik uit op een eindtijd van 42.24. Wat maar liefst een seconde sneller was dan wat ik de week daarvoor reed! De 1000 meter ging niet heel goed. De trainingen en spanningen van de afgelopen week hadden er flink ingehakt en ik was dan ook snel op tijdens de 1000. De eindtijd was 1.26.79. Technisch liep het allemaal best wel goed en ik ben dan ook erg tevreden met deze hele week! Op naar de rest van de winter!

Hier ziet u een filmpje van de 500 meter in Leeuwarden: